به محض این که خدیجه به سن ازدواج رسید مورد توجه جوانان قریش قرار گرفت. حال چه کسی می توانست به جایگاه والای خدیجه نزدیک شود؟ او فرزند یکی از اصیل ترین خانواده های قریش بود و در خانواده ای ثروتمند بزرگ شده بود و در کنار شرافت و پاکدامنی فامیلی اش از زیبایی ظاهر و تیزهوشی نیز بهره مند بود.
»أبوهاله بن زراره بن نباش تمیمی» با خدیجه ازدواج کرد. در مدت کوتاهی که خدیجه با او زندگی کرد، از او صاحب دو پسر به نام های «هند و هاله» شد. سپس ابوهاله فوت کرد و ثروت فراوانی برای خدیجه به جا گذاشت.
ازدواج بعدی خدیجه با «عتیق بن عائذ مخزومی» بود، پس از این که خدیجه از او صاحب دختری به نام «هند«(1) شد، عتیق نیز فوت کرد.
خدیجه با سه فرزندش هند و هاله پسران ابوهاله و هند دختر عتیق بن عائذ مخزومی، زندگی راحت و خوبی داشت.
هند بن ابی هاله
هند پس از فوت پدرش، در کنار مادرش خدیجه زندگی کرد، و هنگامی که آن بانوی بزرگوار با رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم ازدواج کرد، مادرش را ترک نکرد و تحت حمایت پیامبر بزرگ شد و از این که پسر خوانده ی ایشان بود افتخار می کرد و تحت تأثیر اخلاق والایی قرار گرفت که خداوند به پیامبر و اهل بیتش عطا کرده بود.
او کسی بود که ویژگی ها و هیئت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم از او نقل شده است. پسر خواهرش حسین بن علی از او خواست تا ویژگی های رسول الله را برای او توصیف کند و او نیز این کار را انجام داد.
هند رضی الله عنه در جنگ احد شرکت کرد. ابن حجر در کتاب «الاصابه» از او روایت می کند که هند گفته است که به پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم گفتم: چه چیزی سبب شد که دخترت را از عتبة بن ابولهب جدا کنی و او را علیه خود بشورانی؟ (إن الله أبی لی أن أتزوج أو أزوج الا الی اهل الجنة(: «خداوند از من خواسته است فقط با اهل بهشت نکاح کنم یا [دخترانم را] به نکاح [آنها] درآورم.» ابوعمر گفته است: هند فردی خوش بیان و سخن دان بود، او پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را توصیف کرده و این کار را به بهترین وجه انجام داده است. (2)
هند که پسر این بانوی بزرگوار است در جنگ جمل کشته شد، او در آن جنگ از افراد لشکر علی بن ابی طالب بود. خداوند از او و همه ی اصحاب رسول الله راضی و خشنود باد!
اما «هاله بن ابوهاله» دیگر فرزند خدیجه، بر اساس برخی از منابع، بزرگ شد و به مدینه رفت و اجازه خواست تا نزد رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم حاضر شود و پیامبر با شنیدن صدای او خوشحال شد و فرمود: (اللهم هالة(: «خدایا، هاله!» سپس او را در آغوش گرفت.
این گزارش درست نیست و دلیل اصلی این فرموده ی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم چنین است که «هاله» خواهر خدیجه اجازه خواست تا نزد رسول الله حاضر شود، و پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم از آمدن او خوشحال شد و از صدای او به یاد خدیجه افتاد و فرمودند «خدایا، هاله!» (3)
هند بنت عتیق بن عائذ مخزومی
او با مادر گرامیش تا زمانی که به سن ازدواج رسید، زندگی کرد. او با پسرعمویش «صفی بن أمیة بن عائذ مخزومی» ازدواج کرد، و فرزندی به نام محمد به دنیا آورد، محمد در مدینه صاحب فرزندانی شد که به آنها «فرزندان طاهره» می گفتند. به خاطر خصوصیات والایی که مادربزرگشان از آن برخوردار بود و تأثیر آن بانو و یاد و خاطره ای که از ایشان در بین مسلمانان وجود داشت، مردم این اسم را برای فرزندان محمد انتخاب کردند.
1) باید توجه داشت که برخی از اسم ها در بین زنان و مردان مشترک بوده است.
2) ابن حجر. کتاب «الاصابه» ج 6 ص 557.
3) روایت بخاری و مسلم.