بسم الله الرحمن الرحیم
[قال رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم(]: أفضل نساء الجنة أربع: خدیجة بنت خویلد، و فاطمة بنت محمد، و مریم بنت عمران، و آسیة بنت مزاحم امرأة فرعون.
[پیامبراکرم)صلی الله علیه وآله وسلم) فرمودند]: برترین زنان بهشت چهار زن باشند: خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد، و مریم دختر عمران، و آسیه دختر مزاحم همسر فرعون. (الخصال 1 / 206، اسد الغابة 7 / 83، المستدرک علی الصحیحین 3 / 185(.
بی شک مطالعه و تحقیق در سیرت برگزیدگان الهی، وسیله ای برای آشنایی با نظام ارزشهای معتبر و مورد قبول است. زیرا که شخصیت آنان برای اهل ایمان، به عنوان الگو و نمونه ی رفتاری پذیرفته شده است.
حضرت خدیجه ی کبری سلام الله علیها را باید از این دست شخصیت های نمونه دانست. چرا که آن والا گهر در مکتب اهل بیت علیهم السلام از جایگاهی بس بلند برخوردار است، و به گواهی رسول الله صلی الله علیه و آله، یکی از چهار زن برگزیده
جهان می باشد. ایشان از جمله ی بزرگترین حامیان نشر دیانت اسلام بود و در این راه هیچ کوششی را فرو نگذاشت. وجود شریف آن بانو، به اندازه ای مهم و حیاتی بود که پس از در گذشت او و ابوطالب، اقامت در مکه برای حضرت رسول صلی الله علیه و آله دشوار آمد و خدا به آن حضرت فرمان داد که از مکه خارج شو؛ که دیگر تو را در آنجا یاوری نیست. (الکافی 8 / 340)
جزوه ای که اینک در پیش روی دارید، مدخلی دیگر از دانشنامه ی مکتب اهل البیت علیهم السلام است که درباره ی خدیجه ی کبری و به همت آقای سید احمد موسوی فراهم آمده امید است این تلاش نزد خوانندگان گرامی مقبول افتد و آن عزیزان ما را از ارشادهای سودمند خویش محروم نفرمایند.
از خداوند کریم خواستاریم که در پرتو عنایات حضرت بقیة الله ارواحنا فداه همه ی ما را توفیق دهد تا از شخصیت ارزنده ی خدیجه ی کبری تأثیر پذیریم و همیشه ی روزگار خود را وامدار آن بانوی سعادتمند بدانیم. و السلام علیها و رحمة الله و برکاته.
علی اکبر تلافی
تهران- ص. پ 453 / 14455
شهریور ماه 1373