جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

زندگی نامه مختصر و شرح حال اجمالی خدیجه کبری سلامُ اللهِ عَلَیها

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

قالَ رسولُ اللهِ صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ:

» أفضَلُ نِساءِ الجَنَّةِ أربَعٌ: خَدیجَةُ بِنتُ خُوَیلِدٍ، و فاطِمَةُ بِنتُ مُحَمَّدٍ، وَ مَریمُ بِنتُ عِمرانَ، وَ آسیةُ بِنتُ مُزاحِمٍ امرأةُ فِرعَونَ «(1)

پیامبر اکرم صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ فرمودند:

» برترین زنان بهشت چهار زن هستند: خدیجه دختر خویلد، و فاطمه دختر محمد، و مریم دختر عمران، و آسیه دختر مزاحم همسر فرعون».

بی شک، مطالعه و تحقیق در سیرت برگزیدگان الهی، وسیله ای برای آشنایی با نظام ارزشهای معتبر و مورد قبول است. زیرا که شخصیت آنان برای اهل ایمان، به عنوان الگو و نمونه‌ی رفتاری پذیرفته شده است.

حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها را باید از این دست شخصیت های نمونه دانست. چرا که آن والا گهر در مکتب اهل بیت علیهم السلام از جایگاهی بس بلند برخوردار است، و به گواهی رسول الله صلی الله علیه و آله، یکی از چهار زن برگزیده‌ی جهان می‌باشد. ایشان از جمله‌ی بزرگترین حامیان نشر دیانت اسلام بود و در این راه هیچ کوششی را فرو نگذاشت. وجود شریف آن بانو، به اندازه ای مهم و حیاتی بود که پس از در گذشت او و ابوطالب، اقامت در مکه برای حضرت رسول صلی الله علیه و آله دشوار آمد و خدا به آن حضرت فرمان داد که از مکه خارج شو؛ که دیگر تو را در آنجا یاوری نیست. (2)


1) الخصال، ج 1، ص206؛ مُسنَد احمد بن حنبل، ج1، ص322؛ اُسدُ الغابَة، ج 6، ص83؛ المُستَدرَک علیَ الصَّحیحَین، حاکم نیشابوری، ج3، ص185.

2) برگرفته از: الکافی، ج 8 ، ص 341.