جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برترین همسر پیامبر

زمان مطالعه: 2 دقیقه

ادیب و سراینده ی بزرگوار، محسن فاضلی در قصیده اش در مورد آن بانوی بزرگ چنین می سراید:

عاشر شهر رمضان ذکری

وفاة ام المؤمنین الکبری

خدیجة افضل ازواج النبی

بالنفس افدیها و امی و ابی…

و قد کفاها شرفا و فخرا

ان جعلت والدة للزهراء

و جدة الأئمة الأحد عشر

من الزکی المجتبی للمنتظر

و جاءها السلام من رب السماء

و جاهها فی جنة الخلد سمی

لها کما فی النص بیت من قصب

ای قصب اللؤلؤ دونما نصب

لذلکم فراقهها عز علی

نبینا و دمعه قد اهملا

بعد ابی طالب اقوی رکن

کانت فسمی العام عام الحزن…. (1)

دهمین روز ماه رمضان سالروز رحلت جانسوز مام توحیدگرایان و عدالت خواهان گیتی، خدیجه علیهاالسلام، آن بانوی ارجمند است.

همو که برترین همسر پیامبر بود، که جان من و پدر و مادرم فدایش باد.

کارهای بزرگ و بسیار پرشکوهی که آن بانوی پاک روش و

پاک منش، در آشکار و نهان برای گسترش اسلام و پیشرفت انسان انجام داد، نه در توان من است که آن ها را برشمارم و بنویسم، و نه در توان هیچ سراینده و نویسنده و سخنوری است که آن فداکاری ها و قهرمانی ها را برشمارد!

خدیجه علیهاالسلام زن نوگرا و نواندیش و نخستین گرونده ی به حق و عدالت در توفان بیدادها و بی مهری ها و تاریک فکری ها بود، و به شکوه و عظمت به مفهوم حقیقی کلمه آراسته بود.

برای او همین شرافت و افتخار بسنده است، که از بارگاه خدا، به عنوان مام ارجمند زهرا علیهاالسلام برگزیده شد.

و نیز به عنوان مادربزرگ یازده پیشوای عدالت و آزادی، از امام حسن تا امام مهدی، که درود خدا و آزادمنشان گیتی برآنان باد.

شعاع شکوه و نقش تاریخ ساز او به گونه ای شایسته و خداپسندانه بود که از سوی پروردگارش بر او درود و سلام آمد، و از مقام و جایگاه او در بهشت زیبا و جاودانه سخن رفت.

برابر نوید فرشته ی وحی و بیان پیامبر راستگو، در بهشت پرطراوت و زیبای خدا، خانه ای پرشکوه از گوهری بلورین برای او آماده شده است؛ خانه ای که در آن نه نا آرامی خواهد بود و نه رنج و گرفتاری این جهان، و آن چه هست نعمت و خشنودی خدا خواهد بود.

آری، به خاطر این مقام ممتاز خدیجه علیهاالسلام بود، که فراق او بر پیامبر سخت گران و دشوار آمد، و در سوگ جانسوز او، باران اشک از آسمان دیدگانش باریدن گرفت.

او پس از ابوطالب، فرزانه ی حجاز و بزرگ مدافع اسلام و پیامبر، پرتوان ترین پشتیبان آیین جدید و پراعتبارترین یار پیامبر و مردم توحیدگرا بود، و به همین جهت هم، پیشوای عدالت، سال رحلت جانسوز آن دو را، سال اندوه و ماتم نام نهاد.

اما از حال و روز دخت ارجمندش فاطمه علیهاالسلام پس از رحلت جانسوز او مپرس که غمبار است، اما آن چه آرامش بخش دل بی قرار او در آن مصیبت شد، وجود پیامبر مهر بود که رحمتی از سوی خدا برای جهانیان بود و پرمهرترین پدر برای برترین دختر گیتی.

اما آه! که پس از رحلت غمبار پیامبر، بر آن دخت بهشت چه ستم ها و حق کشی ها از سوی استبداد مخوف مذهبی رفت! و چگونه به خانه اش یورش بردند و او را میان در و دیوار فشردند و کودک ارجمندش را ولادت نیافته، کشتند و بر دختر پیامبر صدمه ها زدند!!


1) الأنوار الساطعة / ص 393.